- Datum vydání:30.12.2009
- Komentáře:7 Komentářů
- Kategorie:Filipíny a Malajsie 2009/2010
Každý má rád lokální kulinářské zajímavosti a každý o nich s oblibou vypráví. Filipínská kuchyně není jen rýže, nudle a vepřové nebo kuřecí maso. Občas na ulici narazíte na jídlo, které se nedá zařadit mezi obvyklé. Nejinak tomu bylo včera když vedle mnoha jiných pofidérností připíchnutých na špejli, a připravených na gril, ležela na jedné hromadě malá kuřata. Stará jen několik dnů a velká tak akorát, aby se vešla dvě na jednu špejli. Celá, s vnitřnosti i hlavičkou. Dvě kuřátka za šest korun. Dobrou chuť.
Upřímně, kdy jindy budete mít možnost něco podobného ochutnat? Neodolal jsem a jak je vidět na fotce, kde prvnímu kuřeti ukusuju hlavu, moc se mi do toho nechtělo. Ale nakonec to přeci jen bylo prostě jen kuřecí maso v malém provedení. Kosti tak malé, že je necítíte a ugrilované do křupava. Příště zkusím další ňamku. Nechte se překvapit.
7 Komentářů
Bereš si z toho inspiraci pro své kuchařské umění? :)
Tak ty kuřátka bych si určitě nechal ujít :) Vím, je to hlavně psychologická bariéra, ale stejně…
Díky za pravidelné reportáže a super fotky!
Presne tak Milane, jen psychologicka bariera. S tim pristim jidlem uz si nejsem jisty jestli ho dam, tam je ta psychologie jeste trochu silnejsi ;]
Já bych to tedy zkusil hned, psychologická/nepsychologická :)
Koukam, ze na posledni fotce vypadas spise jak po vystupu na Sagarmathu a ne na putovani po ostrovech. Zarostly horolezec :-)
Taky jsem mel za sebou nekolik dnu v kopcich daleko od moderni civilizace,s ledovou vodou a vubec… :) Druhy den uz jsem by oholeny :)
Ach jo, podival jsem se na fotky, dostal hlad, a v lednicce prazdno ..